Afrodite
Vandkunst og skulpturer
billedhugger Hanne Keis HjemHanne Keis

Hanne Keis

Kunstner og billedhugger

Historie

Hanne KeisFra barnsben har Hanne Keis været omgivet af vand. I sin barndom i Christiansfeld var hun omgivet af naturen og lyttede til lyden af springvand og naturlige kilder der omgav hendes hjem. Specielt lyden af vand og dets bevægelsesmønstre har været en stor inspirationskilde gennem hele hendes karriere.

I 70-erne arbejdede hun hos den kendte pottemager Knud Jensen i Sorring, hvilket førte hende videre til studier i keramik og skulptur på Det Jyske Kunstakademi i Århus. Anerkendt som kunstner begyndte hun at arbejde med vandkunst i midten af 80-erne. I den forbindelse mødte hun de engelske billedhuggere John Wilkes og Nigel Wells, hvis ideer om vandbevægelse og kunst, inspirerede hende til det fortsatte arbejde med vand og hun sammensmeltede kunst og design med natur og menneskelig økologi.

I 1987 etablerede hun sit firma. Hun har designet en bred vifte af forskellige former for vandkunst, til brug både indendørs og udendørs, for eksempel i haver, private hjem, kontorer, parker m. m.

Nyeste udviklingsområde er at undersøge den påvirkning vandtrapper har på indeklimaet. Ikke kun de fysiske effekter på den indendørs atmosfære, men også den måde vandets lyd og rytme indvirker på stressede arbejdsområder. Mange af de viste anvendelsesområder for vandkunst og skulpturer er nyskabende. Hanne Keis fortæller om og anskueliggør vandelementets og kunstens muligheder i forhold til det moderne menneskes hverdag.

Udover sit arbejde med vand og kunst arbejder hun stadigvæk som billedhugger. I mange af hendes skulpturer finder man ligeledes inspirationer fra naturen. At gå ind i ”Englenes Univers” er også en spændende udfordring i hendes kunstneriske udvikling.

Hanne Keis holder også foredrag, blandt andet:

  • Vandet som rekreativ og kunstnerisk ressource i byerne
  • Vandbevægelser og strømningsformer
  • Vand – livets element!